Nieuwsflits

 • Zaanse Kinderboekenhelden gespot!

  Zaterdag 11 mei stak een bonte stoet Zaanse Kinderboekenhelden over over het zebrapad bij de Westzijde. Herken je ze? Natuurlijk kun je ze ook vinden op ons evenement, zondag 2 juni!

   
 • Zondag 2 juni 2019 11.00 tot 17.00 uur

  De 16e Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans vindt dit jaar plaats op zondag 2 juni, van 11.00 uur tot 17.00 uur! 

  Als thema hebben we gekozen voor (Zaanse) kinderboekenschrijvers. Dus we hebben een Pinkeltjeplein, een Dik Trom Kattenkwaadplein en een Kameleondorp. Op onze facebookpagina kun je regelmatig nieuws vinden over het evenement. 

   
 • De finalisten van de Hotze de Roosprijs zijn bekend!

   

  Hier zijn ze dan! De drie finalisten van de Hotze de Roosprijs! 

   
willem5.gif

De Hotze de Roosprijs

Winnaars 2019 HdRDe Hotze de Roosprijs is een Zaanse publieksprijs voor het beste kinderboek van een debuterend schrijver. De Hotze de Roosprijs is een geldbedrag van € 4.500. Voor de twee runner-ups is er een geldbedrag beschikbaar van € 750.

In de periode van februari tot mei krijgen de leerlingen van groep 6/7 van 16 Zaanse basisscholen de kans om de genomineerde boeken te lezen. Dit zijn de 3 finalisten! De Hotze de Roosprijs wordt 2 juni uitgereikt tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. De boeken die dit jaar zijn genomineerd kun je hier vinden: https://www.zaansekinderjury.nl/de-boeken/

Willem telt af voor je:

zoeken op de site