Attractieparken Florence  

Digitalisering van spellen en attracties voor kinderparken

De digitale wereld heeft invloed op vele aspecten binnen onze maatschappij en daar zijn de attractieparken geen uitzondering op. Tegenwoordig zijn de meeste attracties ontworpen op een computer en worden deze ook door computers aangestuurd. Onder de jeugd is een opleiding tot game designer erg populair.

Werkplek voor freelance ontwerpers

Grote attractieparken hebben meestal eigen ontwerpers in dienst. Het is natuurlijk ook mogelijk om freelance mensen van buitenaf in te huren. Het voordeel hiervan is dat iemand die niet direct aan het park verbonden is een frisse kijk heeft. Omdat het ontwerpen van een attractie of spel in eerste aanleg digitaal gebeurt, kan dit vanuit een kantoor. Omdat het tijdelijk personeel betreft, is het ideaal om via het bedrijf Workaround tijdelijk een werkruimte te huren. Workaround heeft een heel ruim aanbod aan verschillende soorten werkplekken in en rondom Amsterdam. Aangezien deze stad gemakkelijk te bereiken is met openbaar vervoer en erg centraal ligt, is dit ideaal voor jonge mensen die als designer werken. Afhankelijk van de hoeveelheid mensen dat aan het project werkt, kun je een werkplek, een etage of een heel kantoor huren.

Het uittesten van de digitale attracties

Als het spel of de attractie eenmaal digitaal ontworpen is, moet het eerst uitgetest worden voordat het in gebruik genomen kan worden. Hele grote attracties zoals grote bewegende dieren die door een computer aangestuurd worden zullen in de buitenlucht uitgetest worden. Bij voorkeur in het park zelf als het gesloten is. In veel parken zijn er ook spelruimtes voor kinderen waar ze kunnen gamen. Deze kunnen ook uitgetest worden in de werkruimte van Workaround en zo nodig aangepast worden.

Video attracties in parken

In de parken wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van video attracties. Bij een video attractie kan het decor gewijzigd worden waardoor de gasten het gevoel krijgen dat ze bij een nieuwe attractie zijn. Dit is ideaal omdat mensen dan vaker terug zullen komen dan wanneer alles hetzelfde blijft in een attractiepark. Deze video attracties zijn binnen zodat ze ook bij slecht weer bezocht kunnen worden. Het is vooral geschikt voor kortere bezoeken van een dagdeel waarbij de kinderen interactief bezig zijn.

De mogelijkheden voor het vermaak van kinderen en volwassenen lijken onbeperkt te zijn geworden door de digitale wereld.