Attractieparken Florence  

Veiligheid boven alles

Stel je eens voor; het is zomervakantie en jouw favoriete pretpark is volgestroomd met enthousiaste bezoekers. Elke attractie draait overuren, want je ziet flinke rijen aan mensen en kinderen die staan te popelen om van hun favoriete attractie te gaan genieten.

En dan gebeurt de nachtmerrie van elke pretpark eigenaar; tijdens een van de ritten treedt er een mechanisch mankement op. Niet alleen de pretpark eigenaar ervaart deze nachtmerrie liever niet, maar de bezoeker evenmin natuurlijk!

Dit vraagt om directe actie en snel ingrijpen van de technische dienst om het mankement zo snel mogelijk te verhelpen. Elke bedrijfswagen van de technische dienst is daarom uitgerust met een efficiënt worksystem. Zoals worksystem.be beschikbaar heeft bijvoorbeeld.

Door systemen zoals worksystem.be kan de technische dienst heel snel handelen door de slimme organisatie van de benodigde materialen en gereedschappen. Zo hebben de systemen van worksystem.be handige ladenblokken met doorzichtige tussenschotten waardoor onderdelen gemakkelijk en snel te vinden zijn. Een dubbele laadvloer van worksystem.be biedt naast veel opbergmogelijkheden ook meer laadoppervlakte. Zo hebben de mannen van de technische dienst alles tot hun beschikking wanneer ze moeten uitrukken bij een mechanisch mankement.

Manuele bediening

Nog voor de technische dienst wordt gealarmeerd, wordt er eerst een noodprocedure gestart waarbij de mensen met hun kinderen snel en veilig uit de attractie worden gehaald. Dit gebeurt vaak indien mogelijk met een zogenaamde manuele bediening. Is er geen manuele bediening mogelijk en bevinden de mensen zich op grote hoogte dan wordt er gebruik gemaakt van een zogeheten telescoopkraan.

Onderzoek

Zijn de mensen eenmaal bevrijd, dan wordt de attractie onmiddellijk gesloten voor verder onderzoek. De veiligheid van de pretparkbezoekers staat natuurlijk boven alles. Daarom wordt dit onderzoek met de grootste zorgvuldigheid grondig uitgevoerd. Gelukkig wordt er van elke rit een logbestand bijgehouden dus is al vrij snel inzichtelijk wat mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn van het mankement.

Attractie snel weer open

De attractie moet wel zo snel mogelijk weer open dus de betrokken mensen moeten zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan. Daarom zijn de dienstwagens van de technische dienst ingericht met bedrijfswageninrichting zoals die van worksystem.be. Strak georganiseerd, waarbij vele minuten aan tijdwinst wordt behaald door de slim ontwikkelde onderdelen die worksystem.be beschikbaar heeft. Hierdoor wordt in een record tempo het mankement verholpen en kunnen er snel test rondes worden gedraaid.

Veiligheid boven alles

Ondanks alle zorgvuldigheid kan het dus gebeuren dat een attractie vastloopt. Je kan er echter met je gezin op rekenen dat er alles aan wordt gedaan om je hiervan te ontzien. Diverse test rondes worden met regelmaat gedraaid. Logfiles van de systemen worden goed bijgehouden en bestudeert. Wanneer het onverhoopt toch mag gebeuren dat een attractie vast loopt, worden er diverse veiligheidsprocedures in gang gezet om jou zo snel mogelijk met je gezin uit de attractie te halen. In veel gevallen al in enkele minuten. Nadat het incident zich heeft voorgedaan, wordt alles eraan gedaan om in de toekomst een dergelijke gebeurtenis te voorkomen. Gelukkig zijn technische mankementen aan attracties incidentele gebeurtenissen en kan je dus met een gerust hart jouw favoriete pretpark gaan bezoeken!