Dierenparken lucc  

Een natuurpark met kinderen

Een natuurpark bezoeken met kinderen is erg leuk. Je moet er natuurlijk wel op letten dat de kinderen het gekozen natuurpark ook leuk vinden. De kleintjes zullen minder genieten van een vroege zonsopkomst of een uur lang stil zitten om een hert te fotograferen. Het is altijd leuk voor kinderen om natuurparken te bezoeken waar je ook iets kunt doen wat zij leuk vinden. Dat kan van alles zijn, van eikeltjes en kastanjes zoeken of een leuk bomenparcours.

Voor de kleintjes

In veel natuurparken is er bijvoorbeeld een blote-voeten-pad of kun je met een boswachter op stap die jullie van alles vertelt over wat er leeft in het bos. Voor de kleintjes is er soms een speciale kabouterwandeling. Kinderen vinden het ook altijd leuk om te varen. Kijk daarom eens of je een fluisterbootje in het natuurpark kunt huren. Het is ook leuk om de app ‘perfect Earth Animals’ van Staatbosbeheer te downloaden. Hiermee kun je in elk Nationaal Park in Nederland de dierenplaatjes verzamelen en dat maakt de wandeling voor kinderen vaak een stuk leuker.

Genoeg te doen

Veel parken hebben ook een bezoekerscentrum waar van alles te zien en te leren valt. Soms kun je hier ook een speciaal formulier halen waarmee je een soort van speurtocht kunt volgen. In het Nationaal Park Lauwersmeer heb je zelfs een waterspeeltuin en een huttenbouwbos. Het Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland heeft zelfs een audioguide van Freek Vonk voor een spannend verhaal op het water. Op het Belevingspad Hoogersmilde kun je een wandeling maken van 2,5 kilometer met tien doe-plekken.