Attractieparken lucc  

Een ruim aanbod aan dierenparken

Nederland heeft tal van verschillende dierenparken. Van kleine kinderboerderijachtige parken tot flinke dierentuinen. Sommige dierenparken hebben maar één soort dier, bijvoorbeeld een vlindertuin en andere parken hebben juist vele diersoorten. Populaire dierentuinen in Nederland zijn Artis in Amsterdam, Blijdorp in Rotterdam, het dierenpark in Amersfoort en Burgers’ Zoo in Arnhem. Maar er zijn ook nog andere leuke dierenparken die zeker een bezoekje waard zijn.

Voor de liefhebber van vogels is het Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn absoluut een aanrader. Ben je meer een apen fan dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan de Apenheul in Apeldoorn.

Nog meer dieren

Altijd al een keer op safari gewild? Dan is Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek echt een aanrader. Ook bij Wildlands Adventure Zoo Emmen in Emmen krijg je de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te zien en ook hier kun je een safaritocht maken. Het Ouwehands dierenpark in Rhenen is nog bekender geworden door de aanwezigheid van de panda’s uit China. Het is de enige plek in Nederland waar je deze bijzondere dieren in het echt kunt zien. De meeste dierenparken hebben bovendien voldoende speelgelegenheid, zodat je er met het hele gezin een leuke en leerzame dag van kunt maken.