Attractieparken Florence  

Kledingtips voor een dagje pretpark met de kids

Een uitstapje naar een attractiepark met je kinderen kán een hele leuke ervaring worden. Maar laat jullie tripje niet verpesten door verkeerde kleding aan te trekken. In een pretpark bevindt je jezelf immers het overgrote deel van de tijd buiten. Zorg dus dat jij en de kleintjes geen speelbal van de elementen worden en neem de volgende kledingstukken in ieder geval mee.

1. Regenjassen bij nat weer

Geeft de buienapp één procent kans op regen of meer? Neem geen risico en pak regenkleding in. Dat kan variëren van dunne poncho’s in de zomer tot een volledige set regendichte overkleding voor iedereen in de herfstmaanden. Zolang de kids droog en warm blijven zullen ze echt wel van de attracties genieten, weer of geen weer. Een alternatief is natuurlijk een paraplu: geef je kids een eigen pluutje, zodat ze niet constant aan je jas lopen te trekken als het spettert.

2. Blazers en truien voor binnen

Ga je naar een pretpark met veel indoor ruimtes of naar een museum of dierentuin? Dan zal je regelmatig van warme naar koelere omgevingen overstappen en andersom. Om te zorgen dat je kinderen het niet te koud of te warm krijgen trek je ze dan een trui met rits aan die snel weer aan of uit kan. Voor jouzelf zijn mooie blazers dan een perfecte keuze. Kortom, snel verwisselbare kledingstukken die er ook nog eens stijlvol uitzien.

3. Winddichte kleren in de winter

Goede winterkleding hoeft niet per se dik te zij, het moet vooral winddicht zijn, gezien je de meeste lichaamswarmte verliest aan de lucht. Winterjassen en broeken van een betrouwbaar outdoor merk zijn niet goedkoop, maar houden de kinderen veel beter warm dan kleren met een grove vezel. Ook voor jou zijn er bij webshops als NA-KD fijne jassen die winddicht en toch stijlvol zijn.

4. Stevige schoenen om door te stappen

Zeker de wat grotere attractieparken kunnen een paar vierkante kilometers groot zijn. Jullie gaan dus flink wat stappen zetten. En als je kleinere kids hebt zal je ook nog eens calorieën verbranden doordat je een kinderwagen of buggy moet duwen. Stevige schoenen zijn dus een must. De meest comfortabele optie is sneakers, echter zijn deze doorgaans niet erg goed bestand tegen vocht en flinke kou. Stoere hoge boots of laarsjes zijn in een wat ruigere omgeving vaak een betere optie.

5. Zonwerende kleding in hartje zomer

De zomervakantie is voor velen hét moment om een pretpark te bezoeken. Nu kleed je jezelf natuurlijk in lichte, dunne stoffen. Een T-shirt en korte broek is voor jou en de kids een prima keuze, maar in de felle zomerzon ligt een verbrande huid op de loer. Een overhemdje met lange mouwen en een hoedje met brede rand houdt de UV-stralen tegen en is de beste manier om niet als een kreeft thuis te komen. Smeer de kids bovendien regelmatig in met zonnebrandcrème speciaal ontwikkeld voor de gevoelige kinderhuid.