Attractieparken Florence  

Online museumbezoek voor kinderen

Een museumbezoek is erg leerzaam voor kinderen. Het brengt hen in contact met andere culturen en bevordert de kennis over onze geschiedenis. Tijdens de lockdown in 2020 moesten alle publieke gebouwen gesloten blijven. Creatieve mensen hebben in die tijd online programma’s gemaakt zodat kinderen spelenderwijs kunnen kennismaken met musea. Hoewel de meeste openbare gelegenheden inmiddels weer open zijn, heeft een aantal musea ervoor gekozen om het online programma eveneens in de lucht te houden.

Voordelen van een museumbezoek vanuit de huiskamer

Wanneer je met je kinderen een educatief uitstapje naar een museum wilt plannen, zul je daar meestal een hele dag voor uit willen trekken. Tenzij het museum om de hoek van je huis is, moet je er rekening mee houden dat de reis ernaartoe tijd kost. Om het museumbezoek de moeite waard te maken dien je er minstens enkele uren voor uit te trekken. Bovendien wordt een dergelijk bezoek meestal gevolgd door een etentje buiten de deur. Dit maakt het hele uitstapje tijdrovend en prijzig, waardoor een fysiek museumbezoek vaak wordt uitgesteld.

Voor een online museumbezoek hoef je daarentegen nauwelijks iets te plannen. Je kunt ervoor kiezen om met het hele gezin online een bezoek aan het museum te brengen, maar je kunt ook de kinderen zelfstandig laten kijken. Met een goede refurbished macbook pro 15 is het optimaal genieten vanwege het heldere beeld en de hoge geluidskwaliteit. De online museumbezoeken zijn voor kinderen erg boeiend gemaakt met talrijke opdrachten, quizzen en mooie kleurplaten voor de allerkleinsten.

Een online museumbezoek kan bovendien duidelijk maken of het werkelijk de moeite waard is om er een dagje naartoe te gaan met je kinderen. Als ze thuis razend enthousiast zijn geworden van hetgeen online gepresenteerd wordt, is de kans groot dat ze het museum in het echt ook zullen waarderen. De digitale beelden over bijvoorbeeld de Nederlandse geschiedenis kunnen het verlangen oproepen om daadwerkelijk kennis te maken met deze geschiedenis.