Attractieparken Florence  

Toverland in Sevenum

Attractiepark Toverland in Sevenum is een van de leukste attractieparken voor kinderen in heel Nederland. Het is bovendien een park waar je zowel met goed als met slecht weer naartoe kunt, gezien het park deels overdekt is. In dit artikel kun je lezen waarom het de moeite waard is om dit park eens met je kind(eren) te gaan bezoeken.

Een interactieve toverstaf

Bij de ingang van het park en in de verschillende souvenirwinkeltjes kun je een toverstaf kopen of huren. Je krijgt daarbij een plattegrond waarop alle magische plaatsen van het park staan aangegeven. Wanneer je bij zo’n magische plek bent aangekomen kun je met de toverstaf allerlei voorwerpen laten bewegen. Deze interactieve route draagt de naam Exploria Magic en is fantastisch om samen met je kinderen te ontdekken.

Troy

De houten achtbaan in Toverland draagt de naam Troy en bevindt zich in het gebied dat Ithaka wordt genoemd. Wist je dat Troy de langste, snelste en grootste houten achtbaan van de Benelux is? Dat belooft wat!

Fenix

De Fenix is een enorme achtbaan in het themagebied Avalon. De achtbaan is een zogenoemde Wing Coaster: een stalen achtbaan waarbij de stoeltjes in paren naast de rails hangen. Zo is het net alsof je meevliegt op de vleugels van een feniks! De coaster meet maar liefst 813 meter en kan snelheden tot wel 95 kilometer per uur behalen. Bizar wanneer je bedenkt dat er mensen zijn geweest die taart aten tijdens een ritje in deze achtbaan. Het is echter niet zo dat je een taart bestelt op https://www.jeeigentaart.nl/ om deze vervolgens op te peuzelen in de achtbaan. Het betrof namelijk een prijs die je kon winnen ter ere van het twintigjarige jubileum van Toverland.

Het Land van Toos

Het Land van Toos betreft een groot overdekt gedeelte van het attractiepark en is vernoemd naar de mascotte van Toverland: Toos Toverhoed. In dit overdekte gedeelte bevinden zich hoofdzakelijk speeltoestellen en kinderattracties, met als paradepaardje de Toos-Express. De Toos-Express is een kinderachtbaan die door het gehele themagebied loopt. Verder vind je er twee waterglijbanen, de ronddraaiende Theekopjes en het Toverhuis. In deze hal zijn ook een restaurant en een souvenirwinkeltje aanwezig voor de nodige versnaperingen.

Wunder Wald

Tot slot is er het themagebied met de naam Wunder Wald, waarvoor het Alpengebied een bron van inspiratie was. Dit themagebied heeft zowel een binnen- als een buitengedeelte en is volledig in stijl gedecoreerd, inclusief een heuse Biergarten, de rodelbaan Maximus’ Blitz Bahn en Expedition Zork, een boomstamattractie waarin je weleens een nat pak zou kunnen krijgen.